12 000 Ft-tól ingyenes kiszállítás* ugyfelszolgalat@keri.huGYIK

Nyári felfázás

A lengébb öltözet, strandok, vizes fürdőruha, a nyári szerelmek és az aktív szexuális élet mind hozzájárulhatnak a betegség kialakulásához.  A felfázás legalább egyszer előfordul minden felnőtt nő életében. Akik azonban érzékenyek, azoknak akár évente többször is visszatérő tünetekkel kell szembenézniük.  A kellemetlen tünetek, mint az alhasi fájdalom, gyakori vizelési inger, vagy akár véres vizelet pedig a legszebb nyári napokat is el tudják rontani. Még kellemetlenebb, amennyiben nyaralás alatt jön elő a probléma.  Azoknak, akik erre hajlamosak, érdemes a nyári utazós csomagba előrelátóan készülni és vény nélkül kapható gyógyszereket vagy étrend-kiegészítőt magukkal vinniük. Ezek előnye, hogy vény nélkül, patikában is beszerezhetőek, így szükség esetén könnyen használhatóak.

És hogy mi áll a „felfázás” hátterében? 

A felfázás szó nem is a legkifejezőbb, hiszen nem kifejezetten a hideg hatására jönnek elő a problémák, bár a körülmények rásegítenek a kialakulására. Sokkal inkább egy fertőzéshez kapcsolható kórképről beszélünk, melynek kórokozója gyakran az E. coli baktérium. A betegség pontosabb megnevezése a húgyúti fertőzés vagy hólyaghurut, mely érintheti a hólyagot, húgycsövet, rosszabb esetben a veséket is, és akár vesemedence gyulladást is okozhat. 

Hogyan lehet kezelni a „felfázást”? 

Súlyos tünetek esetén leggyakrabban használt készítmény az antibiotikum. A modern kor hozományaképpen már 1 dózisú készítmények is kaphatóak. A természetes gyógymódok és természetes összetevők közül a legnépszerűbb a tőzegáfonya, valamint a D-mannóz, mely különleges képességével az E-colival is szembeszáll. Legmegfelelőbb olyan terápiát választani, mely kombinált készítmény, és segít a kellemetlen tünetek csillapításában, valamint a hólyag egészséges állapotának visszaállításában, fenntartásában.